HOME

Zoeken

Lange Violettestraat 65
9000 Gent

09 230 65 11

humaniora@nieuwenbosch.be

STUDIEAANBOD > DERDE GRAAD

ECONOMIE - WISKUNDE

DOORSTROOMFINALITEIT (ASO)

Heb je interesse voor geld en goederen en hoe de wereld van de economie in elkaar zit?
Ben je nieuwsgierig naar het samenspel tussen vraag en aanbod?
Als je dit aan de hand van economische vraagstukken en wiskundige formules leert begrijpen, voel je je de koning te rijk?

Welkom in de richting Economie - wiskunde!

Waarom past deze richting bij jou?

Na de tweede graad weet je het zeker: de dynamische, boeiende wereld van de economie is jouw biotoop. Je gaat in het vijfde en zesde jaar nog dieper in op sociaal-economische problemen. En je wil daarvoor nog meer uitblinken in logisch, analytisch en kritisch denken.

Een stevig wiskundig pakket helpt je daarbij. Je hebt interesse in en aanleg voor wiskunde met de nadruk op het abstract-analytische en het probleemoplossend denken. Je kiest met Economie – wiskunde voor een brede doorstromingsrichting die je voorbereidt op een academische en professionele bachelor. Alles kan nog, en jij hebt de touwtjes in handen!

Mijn toekomst in het hoger onderwijs?

Economisten kunnen zonder problemen een professionele bachelor starten. Denk aan bedrijfsmanagement (marketing, financie- en verzekeringswezen, rechtspraktijk, eventmanagement, internationaal ondernemen en KMO), communicatiebeheer, lerarenopleiding, toegepaste informatica, journalistiek, toerisme, enzovoort.

Ook voor een academische bachelor en master draai jij je hand niet om: (toegepaste) economische wetenschappen, handelswetenschappen, rechten, criminologie, politieke en sociale wetenschappen, toegepaste taalkunde, taal- en letterkunde …

ECONOMIE - WISKUNDE

LEERJAAR
5
6
Economie
4+1*
4+1*
Wiskunde
6+1*
6+1*
Engels
2
2
Frans
3
3
Nederlands
4
4
Aardrijkskunde
1
1
Esthetica
1
1
Geschiedenis
2
2
Godsdienst
2
2
Informaticawetenschappen
-
1
Lichamelijke Opvoeding
2
2
Mens & Samenleving
1
1
Natuurwetenschappen
2
1
TOTAAL AANTAL LESUREN
32
32

* Dit plusuur is een keuze van de school en wordt gebruikt om elke leerling maximale leerkansen te bieden: dit kan door extra uitdieping of door extra remediëring.

INFOBROCHURE

Download onze infobrochure met daarin alle nuttige informatie over de tweede en derde graad doorstroom-ASO.

Wenst u liever een afgedrukt exemplaar? Kom er gerust eentje halen op onze school of mail naar humaniora@nieuwenbosch.be

Lange Violettestraat 65, 9000 Gent

09 223 96 08

humaniora@nieuwenbosch.be

Lange Violettestraat 65
9000 Gent

09 223 96 08

humaniora@nieuwenbosch.be