• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Tweede graad ASO

WETENSCHAPPEN

Image

BIOLOGIE
CHEMIE
FYSICA

6 UUR

Je wil de wereld rondom jou begrijpen en doorgronden. Na het tweede jaar in de A-stroom (optie Latijn of STEM) voel je dat je de antwoorden op je vragen in de exacte wetenschap wil zoeken.

WISKUNDE

5 UUR

Image

WETENSCHAPPEN
VAKKEN4de jaar
Aardrijkskunde1
Biologie2
Chemie2
Fysica2
Wiskunde5
Duits1
Engels3
Frans4
Geschiedenis2
Godsdienst2
Informatica1
Lichamelijke Opvoeding2
Muzikale Opvoeding1
Nederlands4
TOTAAL32

Waarom de richting Wetenschappen bij jou past

Al generaties lang proberen mensen de natuurverschijnselen om ons heen te verklaren. Met heel veel succes, want de wetenschap staat vandaag ontzettend ver. Dat inspireert jongeren zoals jij om mee te denken met de grote denkers. Welke wetmatigheden in de natuur stel je vast? Hoe giet je die in wiskundige formules? En welke vernieuwende producten kan je hiermee ontwikkelen om de wereld een beetje beter te maken?

In de studierichting Wetenschappen vergroot je je vermogen om logisch en abstract te denken. Het vraagt een leergierige houding, één die problemen opspoort en oplost. Als kritische leerling leer je ook om de wetenschappelijke ontwikkelingen af te toetsen. Kan dit, mag dit, en waarom dan wel (of niet)?

Je hebt aanleg voor cijfers en formules? Je hebt een stevige basis van wiskundige inzichten en vaardigheden gelegd? Ga de uitdaging aan om jezelf te trainen in redeneervaardigheden, probleemoplossend en logisch denken. En zet je tanden in fysica, chemie en wiskunde.

En nadien

De opleiding Wetenschappen bereidt je rechtstreeks voor op de studierichtingen Wetenschappen-Wiskunde en Moderne talen-Wetenschappen in de derde graad. Er zijn uiteraard ook andere uitwegen mogelijk.

EEN KLEINE GREEP UIT DE ACTIVITEITEN

Klik op de foto om de uitleg van de activiteit te lezen.

Biotoopstudie

Naar jaarlijkse gewoonte: biotoopstudie in 2 verschillende bossen met 4 ASO, onder leiding van 4 Wetenschappen. Er werd gegraven, geteld, gedetermineerd, gegild, gelachen ...


Insectenhotels

Tadaa! De insectenhotels van het 4e jaar! 4WET maakte klassikaal een groot indrukwekkend exemplaar!


Varkensoog

De leerlingen dissecteerden gedetailleerd een varkensoog. Met veel enthousiasme ontleedden ze de verschillende onderdelen!

Aleyna, Xhenisia, Naome, Melissa en Fairouz

“De leerkrachten van NB kijken er naar uit om les te geven. Zo zijn we gemotiveerd en beschouwen we onze leerkrachten eerder als vrienden. De wetenschappelijke richting biedt veel aan en heeft een hoog niveau!”

Aleyna, Xhenisia, Naome, Melissa en Fairouz Leerlingen, 4 wetenschappen
Deny

“Wetenschappen op onze school verhoogt je niveau!”

Deny Leerling, 4 wetenschappen

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!