• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Tweede graad DOORSTROOM EN ARBEIDSMARKT TSO

TOERISME
(3de JAAR)

Image

TOERISME

7 UUR

De wereld van reizen en vrije tijd spreekt je heel erg aan? Andere werelden en culturen trekken je aandacht? En dus ook andere talen? Je bent avontuurlijk aangelegd en vlot in de omgang? Zeg dan Ja! Oui! Yes! tegen deze toprichting.

ENGELS
FRANS
DUITS

8 UUR

Image

TOERISME
VAKKEN3de jaar4de jaar**
Toerisme78
Godsdienst22
Aardrijkskunde11
Duits12
Engels33
Frans43
Geschiedenis11
Lichamelijke Opvoeding22
Natuurwetenschappen21
Nederlands44
Wiskunde33
MEAV*1-
Informatica-1
Artistieke vorming11
TOTAAL3232

Swipe de tabel naar links voor de lesuren in het vierde jaar.
* MEAV = Maatschappelijke, Economische en Artistieke Vorming, een nieuw vak in de 2de graad.

** Lessentabel in het vierde jaar geldig vanaf 1 september 2022.

Waarom de richting Toerisme bij jou past

Je hebt een brede kijk op de wereld en andere culturen. Je bent sociaal vaardig en vindt het een uitdaging om je te verdiepen in de (reis)wereld. Je hebt aanleg voor talen en dus geen schrik om in het Frans, Engels of Duits te spreken en te schrijven. Je ziet er niet tegenop om nauwkeurig informatie op te zoeken en te verwerken. Ook met de computer.

In deze studierichting leer je de wereld van het toerisme kennen. Je maakt kennis met een brede waaier aan toeristische activiteiten, plaatsen en organisaties in binnen- en buitenland. Je verkent de toeristische sector in Vlaanderen en Wallonië: een bezoek aan een museum, aan de toeristische dienst van een stad in de buurt, aan een natuurgebied, een hotel of camping … 

Je leert hoe je bezoekers op beurzen en evenementen en op toeristische bestemmingen vlot informatie kan geven. Ook de manier waarop je toeristen begeleidt naar en op een bestemming en tijdens excursies.

Op reis gaan is natuurlijk ook organiseren. Je zet je eerste stappen in het organiseren van een uitstap en verdiept je in de praktische en administratieve voorbereiding ervan. Je stippelt zelf een uitstap uit. De resultaten leer je verwerken in een aantrekkelijke presentatie.

Als kers op de taart trek je er zelf op uit en verken je bestemmingen zoals de Belgische kust, de Hoge Venen, Pairi Daiza …

Jasper

“Dit is een zeer toffe school, ik heb hier al veel toffe mensen leren kennen. Toerisme is één van mijn favoriete vakken, je leert graag de leerstof en komt heel wat toffe weetjes te weten. Mijn Frans loopt wel wat stroever, maar samen met de hulp van de leerkracht komt dit wel goed!"

Jasper Leerling, 3 Toerisme
Selina en Sule

“We hebben deze richting gekozen omdat we sociaal zijn, maar ook omdat deze interessante richting een mooie start is voor de latere jaren. Het begin van een mooi diploma.
De lessen zijn heel boeiend en leerrijk, we komen heel wat te weten over andere landen en culturen.”

Selina en Sule Leerlingen, 3 Toerisme
Maarten en Wendy

“We komen van andere richtingen en vinden toerisme een zeer interessante richting omdat we worden klaargestoomd voor de praktijk. We delen de sterke interesse in toerisme en tijdens de lessen leren we veel boeiende dingen, van het strand tot in de sneeuw.”

Maarten en Wendy Leerlingen, 3 Toerisme
Jacky

“Ik doe toerisme omdat ik een zeer grote liefde heb voor cultuur en reizen. Gewoon de wereld leren kennen: de cultuur, de gastronomie, de bezienswaardigheden. Hier op Nieuwen Bosch leren we enorm veel bij op een goed en aangepast tempo. Tegen het einde van het schooljaar ben je al een goede beginnende gids!”

Jacky Leerling, 3 Toerisme
Freya

“Ik vind toerisme een zeer mooie richting omdat je zeer veel mogelijkheden hebt. Er zijn leuke en interessante activiteiten, elke week worden de lessen gecombineerd met ICT (les toerisme). Ik word hier ook erg goed begeleid.”

Freya Leerling, 3 Toerisme
Latoya en Rehbaz

“Toerisme is een hele toffe richting, we leren heel veel over de wereld: van eten en drinken tot monumenten, maar evenzeer over cultuur en godsdienst.”

Latoya en Rehbaz Leerlingen, 3 Toerisme
Catherine

“Toerisme is een leuke richting, zeker ook voor iemand zoals mij die vele talen en landen wil leren kennen. In deze richting kan je later nog veel doen. Ik kijk al uit naar de verschillende uitstappen en reizen!”

Catherine Leerling, 3 Toerisme
Sirine

“De richting toerisme is voor mij de perfecte richting, ik wil later zeker iets met reizen doen. We leren nieuwe landen kennen, en ontdekken verschillende culturen.”

Sirine Leerling, 3 Toerisme

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!