• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Tweede graad TSO

TOERISME
(4de JAAR)

Image

TOERISME

6 UUR

De wereld van reizen en vrije tijd spreekt je heel erg aan? Andere werelden en culturen trekken je aandacht? En dus ook andere talen? Je bent avontuurlijk aangelegd en vlot in de omgang? Zeg dan Ja! Oui! Yes! tegen deze toprichting.

ACTUALITEIT
COMMUNICATIE
KUNST EN CULTUUR

1 UUR

Image

TOERISME
VAKKEN4de jaar
Toerisme6
Aardrijkskunde1
Communicatietechnieken1
Kunst en Cultuur1
Duits1
Engels3
Frans3
Geschiedenis1
Godsdienst2
Informatica2
Lichamelijke Opvoeding2
Natuurwetenschappen1
Nederlands4
Toegepaste economie1
Wiskunde3
TOTAAL32

Waarom de richting toerisme bij jou past

Je hebt een brede kijk op de wereld en andere culturen. Je bent sociaal vaardig en vindt het een uitdaging om je te verdiepen in de (reis)wereld. Je hebt aanleg voor talen en dus geen schrik om in het Frans en Engels te spreken en te schrijven en een basiskennis van Duits te verwerven. Je ziet er niet tegenop om nauwkeurig informatie op te zoeken en te verwerken. Ook met de computer. Je droomvakantie uitstippelen lijkt jou de max.

In deze studierichting maak je kennis met bekende en onbekende toeristische trekpleisters. Je leert dat België nog heel wat mooie plekken heeft, dat reizen meer is dan een strandvakantie op een tropisch eiland, dat een citytrip naar Parijs meer is dan een bezoek aan de Eiffeltoren.

Op reis gaan is natuurlijk ook organiseren. Je gaat op onderzoek naar verschillende praktische aspecten van een reis. Je stippelt zelf een reisje uit. Je zoekt naar een trendy hotel en de ‘must sees’ in Barcelona of je gaat na of je een internationaal paspoort nodig hebt voor een safari naar Afrika. De resultaten leer je verwerken in een aantrekkelijke presentatie.

Als kers op de taart trek je er zelf op uit en verken je de Europese attracties of bestemmingen zoals de Belgische kust, de Hoge Venen, Pairi Daiza, Rijsel of Parijs.

En nadien

Op onze school kan je doorstromen naar de 3de graad tso toerisme of de 3de graad tso communicatie & media.

Image

EEN KLEINE GREEP UIT DE ACTIVITEITEN

Klik op de foto om de uitleg van de activiteit te lezen.

Pairi Daiza

In het kader van de lessen safaritoerisme brengen we een bezoek aan de Afrikaanse en andere dieren en laten we ons verwonderen in de wereld van Pairi Daiza.


Kusttoerisme

Om te weten waar het in de lessen over het kusttoerisme nu echt over gaat, trokken de leerlingen van 3 toerisme naar de koning der badsteden, Oostende. Ze namen ook even de kusttram om een kijkje te nemen in De Haan.


In de sneeuw

De leerlingen van 3 toerisme trokken op excursie naar de Hoge Venen. In een prachtig wit landschap ... en onder een stralende zon maakten ze een leuke wandeling en bezochten ze enkele bezienswaardigheden in Verviers.

Citytip Lille

Op het programma van deze tweedaagse: een stadswandeling langsheen de Porte de Paris, het Museum van Schone Kunsten, de Citadel van Vauban, de Place Général de Gaulle, het Museum Hospice Comtesse, het station Lille Europe, een stadsspel in het oude Lille, ...

Jasper

“Dit is een zeer toffe school, ik heb hier al veel toffe mensen leren kennen. Toerisme is één van mijn favoriete vakken, je leert graag de leerstof en komt heel wat toffe weetjes te weten. Mijn Frans loopt wel wat stroever, maar samen met de hulp van de leerkracht komt dit wel goed!"

Jasper Leerling, 3 Toerisme
Selina en Sule

“We hebben deze richting gekozen omdat we sociaal zijn, maar ook omdat deze interessante richting een mooie start is voor de latere jaren. Het begin van een mooi diploma.
De lessen zijn heel boeiend en leerrijk, we komen heel wat te weten over andere landen en culturen.”

Selina en Sule Leerlingen, 3 Toerisme
Maarten en Wendy

“We komen van andere richtingen en vinden toerisme een zeer interessante richting omdat we worden klaargestoomd voor de praktijk. We delen de sterke interesse in toerisme en tijdens de lessen leren we veel boeiende dingen, van het strand tot in de sneeuw.”

Maarten en Wendy Leerlingen, 3 Toerisme
Jacky

“Ik doe toerisme omdat ik een zeer grote liefde heb voor cultuur en reizen. Gewoon de wereld leren kennen: de cultuur, de gastronomie, de bezienswaardigheden. Hier op Nieuwen Bosch leren we enorm veel bij op een goed en aangepast tempo. Tegen het einde van het schooljaar ben je al een goede beginnende gids!”

Jacky Leerling, 3 Toerisme
Freya

“Ik vind toerisme een zeer mooie richting omdat je zeer veel mogelijkheden hebt. Er zijn leuke en interessante activiteiten, elke week worden de lessen gecombineerd met ICT (les toerisme). Ik word hier ook erg goed begeleid.”

Freya Leerling, 3 Toerisme
Latoya en Rehbaz

“Toerisme is een hele toffe richting, we leren heel veel over de wereld: van eten en drinken tot monumenten, maar evenzeer over cultuur en godsdienst.”

Latoya en Rehbaz Leerlingen, 3 Toerisme
Catherine

“Toerisme is een leuke richting, zeker ook voor iemand zoals mij die vele talen en landen wil leren kennen. In deze richting kan je later nog veel doen. Ik kijk al uit naar de verschillende uitstappen en reizen!”

Catherine Leerling, 3 Toerisme
Sirine

“De richting toerisme is voor mij de perfecte richting, ik wil later zeker iets met reizen doen. We leren nieuwe landen kennen, en ontdekken verschillende culturen.”

Sirine Leerling, 3 Toerisme

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!