• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Tweede graad ASO

LATIJN-WISKUNDE

Image

LATIJN

5 UUR

Je hebt er twee of drie jaar Latijn opzitten? Proficiat, het beste moet nog komen. Na de woordenschat en grammatica dompel je je in de tweede graad pas echt onder in een Romeins cultuurbad.

EXTRA WISKUNDE

1 UUR

Image

LATIJN - WISKUNDE
VAKKEN3de jaar4de jaar
Latijn55
Wiskunde55
Aardrijkskunde11
Biologie11
Chemie11
Duits-1
Engels22
Frans43
Fysica11
Geschiedenis22
Godsdienst22
Informatica11
Lichamelijke Opvoeding22
Nederlands44
Muzikale Opvoeding-1
Plastische Opvoeding1-
TOTAAL3232

Waarom de richting Latijn-Wiskunde bij jou past

Je bleef na de eerste graad Latijn op je honger zitten. Je wil de Latijnse taal en haar structuren nog beter begrijpen. Daarmee scherp je immers je ‘taaldenken’ verder aan. Je voelt nu al dat dit van pas komt bij het leren van andere talen. Met die taalkennis kan je vanaf de tweede graad echt gaan graven in de kunst en cultuur van de klassieke oudheid. Je leest theater- en poëzieteksten van tweeduizend jaar oud. En je stelt bij elke nieuwe vertaling vast hoe onze Europese samenleving nog altijd doordrongen is van de Romeinse erfenis.

Je hebt daarnaast aanleg voor cijfers en formules? Je hebt een stevige basis van wiskundige inzichten en vaardigheden gelegd? Ga de uitdaging aan om jezelf te trainen in redeneervaardigheden, probleemoplossend en logisch denken. En zet je tanden in een extra uur wiskunde.

En nadien

In de derde graad kan je naar de studierichting Latijn-wiskunde, Latijn-wetenschappen, Latijn-moderne talen of een studierichting zonder Latijn.

EEN KLEINE GREEP UIT DE ACTIVITEITEN

Klik op de foto om de uitleg van de activiteit te lezen.

STAM-bezoek

Welke studierichting aan de universiteit biedt het meest slaagkansen? Het antwoord op deze vraag werden samen met heel wat Latijnse manuscripten en verwijzingen naar de oudheid gevonden in het STAM.


Expobezoek

Verrassende ontdekkingen en dus geen verveelde gezichten op deze expo over draken en andere prehistorische dieren!


Geschiedenis saai?

Wie ben ik?' in de les geschiedenis! Historische figuren... Kom ik uit de middeleeuwen? Uit de nieuwe tijd? Ben ik politiek belangrijk? Cultureel? Raden maar!


Fleur

“Ik zal later blij zijn dat ik Latijn gedaan heb op Nieuwen Bosch. Discipline en studiehouding zijn twee zaken die ik hier absoluut aangeleerd heb.”

Fleur Leerling, 4 Latijn-wiskunde
Ewout

“Ik heb heel bewust voor Latijn-wiskunde gekozen. Het is een enorm leuke richting waar een mix van alles aanwezig in is!”

Ewout Leerling, 4 Latijn-wiskunde
Maria-Paula

“Ik ben zeer tevreden op school en in de richting Latijn. Door het leren van de taal wordt je een grote discipline aangeleerd!”

Maria-Paula Leerling, 4 Latijn-wiskunde

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!