• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Derde graad ASO

MODERNE TALEN-WETENSCHAPPEN

Image

MODERNE TALEN

13 UUR

Je wil niet alleen de taal van de wetenschap doorgronden? Maar ook de wetenschap achter taal begrijpen? Kies dan voor een richting die het beste van beide werelden combineert.

WETENSCHAPPEN

8 UUR (5de jaar)
7 UUR (6de jaar)

Image

MODERNE TALEN - WETENSCHAPPEN
VAKKEN5de jaar6de jaar
Engels33
Frans44
Nederlands44
Duits22
Aardrijkskunde21
Biologie12
Chemie22
Fysica22
Wetenschappelijke Vorming1-
Esthetica11
Geschiedenis22
Godsdienst22
Lichamelijke Opvoeding22
Wiskunde44
TOTAAL3231

Waarom de richting Moderne Talen-Wetenschappen bij jou past

Werd in de tweede graad duidelijk dat talen your cup of tea zijn? Dan biedt deze richting je naast Duits, Engels en Frans ook de mogelijkheid om un poco Spaans te leren spreken. Je bent een man / vrouw van de wereld, dus die meertaligheid komt je ook in je latere studiecarrière van pas. Ben je bovendien verwonderd door fenomenen en processen in de natuur? Wil je deze complexe verschijnselen kunnen verklaren? Welke wetmatigheden in de natuur stel je vast? Hoe giet je die in wiskundige formules? En welke vernieuwende producten kan je hiermee ontwikkelen om de wereld een beetje beter te maken? Kom het ontdekken!

Mijn toekomst in het hoger onderwijs?

Deze richting geeft je alle troeven in handen om een professionele bachelor succesvol af te ronden. Denk aan: bedrijfsmanagement (marketing, financiën verzekeringswezen, rechtspraktijk, eventmanagement, internationaal ondernemen en KMO), communicatiebeheer, lerarenopleiding, toegepaste informatica, journalistiek, toerisme, enzovoort.

Ook voor een academische bachelor en master draai jij je hand niet om: (toegepaste) economische wetenschappen, handelswetenschappen, rechten, criminologie, politieke en sociale wetenschappen, toegepaste taalkunde, taal- en
letterkunde …

Daria

“Evenveel wetenschappen als in een wetenschapsrichting en evenveel talen als in een talenrichting. Een perfecte combinatie op onze school voor iemand die een beetje van alles wil proeven!”

Daria Leerling, 6 MTWE
Eleonore

“Het leven begrijpen is interessant, de wetenschappen zijn de toekomst. Ik denk dat ik mijn richting goed gekozen heb. Ik voel me hier thuis.”

Eleonore Leerling, 6 MTWE

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!