• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Derde graad TSO

TOERISME

Image

TOERISME

6 UUR

De wereld van reizen en vrije tijd spreekt je heel erg aan? Andere werelden en culturen trekken je aandacht? En dus ook andere talen? Je bent avontuurlijk aangelegd en vlot in de omgang? Zeg dan Ja! Oui! Yes! tegen deze toprichting.

STAGE

4 WEKEN

Image

TOERISME
VAKKEN5de jaar6de jaar
Aardrijkskunde33
Integrale Opdrachten43
Kunst en Cultuur22
Toegepaste Economie22
Toeristische Bestemmingen22
Toeristische Organisatie22
Stage-*
Duits12
Engels33
Frans33
Nederlands33
Geschiedenis11
Godsdienst22
Lichamelijke Opvoeding22
Natuurwetenschappen1-
Wiskunde33
TOTAAL3332

* In het zesde jaar loop je vier weken stage in de toeristische sector (bv. in een reisbureau of bij een touroperator). Theorie en praktijk vloeien hier samen. De ideale manier om vast te stellen of je zo'n job graag doet. De stage duurt 4 lesweken.

Waarom de richting toerisme bij jou past

Nu ben je zeker: de toeristische sector is je ding. Je bent inventief en ondernemend en je vindt het een uitdaging om op professionele wijze mensen te helpen om hun reis en verblijf tot in de puntjes voor te bereiden. De computer heeft geen geheimen voor jou en je ziet niet op tegen het nauwkeurig opzoeken en verwerken van informatie rond toeristische

bestemmingen en producten. Voor het omgaan met reisdocumenten, contracten en betaalmiddelen draai je je hand niet om. Je meertaligheid is een troef.

In de derde graad trek je er langer en verder op uit. Je bezoekt samen met je medeleerlingen steden en regio's in Europa om de toeristische mogelijkheden ervan te verkennen.

In het 6de jaar maak je een geïntegreerde proef en loop je ook vier weken stage bv. in een reisbureau, in een hotel of in een andere toeristische organisatie. Theorie en praktijk vloeien samen. De ideale manier om vast te stellen of een job in reiswereld echt iets voor jou is.

En nadien

Je kan aan de slag als toeristisch medewerker in zowel inkomend als uitgaand toerisme.

Je kan een bacheloropleiding volgen die betrekking heeft op de toeristische- en vrijetijdssector en bepaalde lerarenopleidingen.

Door een beroepsgericht specialisatiejaar ‘Toerisme en organisatie’ of ‘Toerisme en recreatie’ te volgen, vergroot je je kansen op tewerkstelling.

Joike

"Ik heb voor deze school gekozen omdat het een kleine en gezellige school is in het hartje van Gent. Op deze school hangt een warme sfeer en de schoolse activiteiten zoals het kerstontbijt en de 100-dagenshow zijn altijd tof."

Joike Leerling, 6 Toerisme

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!