• 09 223 96 08
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ma - Vrij: 08.00 - 18.00 u.

Derde graad ASO

ECONOMIE-MODERNE TALEN

Image

ECONOMIE

4 UUR

Je hebt interesse voor geld en goederen. Je bent nieuwsgierig naar het samenspel tussen vraag en aanbod. En als je dat ook nog eens in een internationaal en meertalig sausje aangeboden krijgt, teken je meteen voor deze moderne richting.

MODERNE TALEN

13 UUR

Image

ECONOMIE - MODERNE TALEN
VAKKEN5de jaar6de jaar
Economie44
Engels33
Frans44
Nederlands44
Duits22
Aardrijkskunde11
Esthetica11
Geschiedenis22
Godsdienst22
Lichamelijke Opvoeding22
Natuurwetenschappen22
Wiskunde33
Seminaries22
TOTAAL3232

Waarom de richting Economie-Talen bij jou past

Na de tweede graad weet je het zeker: de dynamische, boeiende wereld van de economie is jouw ding. Je gaat in het vijfde en zesde jaar nog dieper in op sociaal-economische problemen. En je wil daarvoor nog meer uitblinken in logisch, analytisch en kritisch denken.

Werd in de tweede graad duidelijk dat talen your cup of tea zijn? Dan biedt deze richting je naast Duits, Engels en Frans ook de mogelijkheid om un poco Spaans te leren spreken als je de optie 3 uur wiskunde kiest. Als internationaal denkende ondernemer draai jij daar je hand niet voor om. Een toprichting voor wie het groots ziet!

Mijn toekomst in het hoger onderwijs?

Economisten kunnen zonder problemen een professionele bachelor starten. Denk aan bedrijfsmanagement (marketing, financie- en verzekeringswezen, rechtspraktijk, eventmanagement, internationaal ondernemen en KMO), communicatiebeheer, lerarenopleiding, toegepaste informatica, journalistiek, toerisme ...

Ook een academische bachelor en master is mogelijk: (toegepaste) economische wetenschappen, handelswetenschappen, rechten, criminologie, politieke en sociale wetenschappen, toegepaste taalkunde, taal- en letterkunde …

Yulvie

“Ik zit hier heel graag op school omdat ik vind dat deze school goed kan omgaan met verschillende achtergronden. Er wordt veel aandacht besteed aan ons welzijn en door leuke educatieve uitstappen en tentoonstellingen te organiseren worden we voorbereid om later goede wereldburgers te zijn! Alle leerkrachten zijn hier zeer tof en steeds bereid om te helpen.”

Yulvie Leerling, 5 ECMT
Laure

“Ik ben heel graag op Nieuwen Bosch omdat er een goede sfeer is op school. We krijgen ook veel hulp. Ikzelf ben een Waals meisje, maar op onze school wordt hier heel veel rekening mee gehouden.”

Laure Leerling, 5 ECMT

Contact

Wenst u meer informatie of een afspraak? Wij helpen u zo snel mogelijk verder!
Lange Violettestraat 65
9000 Gent
09 223 96 08
ma-vrij: 08.00 u. - 18.00 u.
humaniora@nieuwenbosch.be
We antwoorden a.s.a.p.!